Reservekledij

Een ongelukje in de broek is niet verwonderlijk bij onze allerkleinsten. Handig is het wel als we slip, broek en kousjes kunnen aandoen die van henzelf zijn. Daarom vragen wij om een schoendoos met reservekledij, voorzien van hun naam, aan de juf te geven.

Indien er toch reservekledij van de school mee naar huis gaat, gelieve die dan gewassen weer terug mee naar de school te brengen, want onze voorraad geraakt anders snel uitgeput.

De schooluren

Van 8.30u. tot 11.40u. en van 13.10u. tot 15.30u.

Op woensdagen van 8.30u. tot 12.05u.

Wij vragen u uitdrukkelijk de schooluren te respecteren, zowel wat het brengen (vóór 8.30u.) als het afhalen ( ’s woensdag om 12.05u.; op de andere dagen om 15.30u.) betreft.

Omdat we een grote school zijn, is er ’s morgens onmiddellijk toegang tot de klas  voor een persoonlijke begroeting bij de klasjuf.

Bij het einde van de klasdag vragen we je vriendelijk in het portaal of buiten te wachten tot de bel gaat. Dan kan je de peuters en de kleuters van de eerste kleuterklas afhalen aan de eigen klas.

De kleuters van de tweede kleuterklas zitten aan de tafels rechts in het paviljoen. De kleuters van de derde kleuterklas zitten aan de tafels links in het paviljoen.

We zijn een gezonde school. Doorheen de dag zorgen wij ervoor dat de kinderen voldoende water drinken.

Als tussendoortje geven wij aan de kleuters 's morgens fruit. In de namiddag krijgen ze een koek. De catering gebeurt door de school. Wij vragen hiervoor een bijdrage van 6 euro per maand.

De kinderen kunnen in de school een warme maaltijd gebruiken bestaande uit soep en een hoofdschotel. Kinderen die boterhammen eten, brengen zelf hun brooddoos mee.

De inschrijvingen voor de warme maaltijden gebeuren in het begin van het schooljaar. Voor de peuters is dit mogelijk vanaf hun instapdag.

De betaling van onkosten gebeurt maandelijks via domiciliëring of overschrijving.

Koek- en fruitmoment

Elke dag krijgen de kleuters een stuk fruit en een koek. De school zorgt voor de catering. Indien jouw kleuter een bepaalde allergie heeft, wordt dit goed besproken met de directie en de klasjuf.

Zwemmen

In de derde kleuterklas gaan kleuters een aantal keren zwemmen in de Sportoase.  De data worden vooraf gemeld aan de ouders, zodat ze mee kunnen participeren. Om de zwembeurt te garanderen hebben we de hulp van 5 ouders nodig per klas. Op de zwemdag komen de kleuters om 8 u. naar school vermits ze op tijd de bus moeten nemen.

Voor- en naschoolse opvang (betalend)

De ochtendopvang en de lange opvang gebeurt door Stekelbees, die ook zelf de administratie en betalingen regelt.

‘s morgens vanaf 7.00u. tot 8u.

Avondopvang vanaf 15.45u. tot 18.30u.

Contact:   016/39 91 01

www.landelijkekinderopvang.be

lkheverlee@landelijkekinderopvang.be

De korte opvang gebeurt door de school, die ook zelf de administratie en facturatie regelt.

Dit is ’s avonds van 15.45u. tot 17.30u. Wie dan nog in de opvang is, wordt door onze begeleiders naar Stekelbees gebracht.

Turnen

Voor alle leeftijden is er een geplande turnles voorzien. De dag wordt vooraf meegedeeld. Het is handig als je kleuter dan gemakkelijke kledij draagt.

Vanaf de 2de en 3de kleuterklas worden witte eenvoudige turnpantoffels gevraagd.

Naast de turnlessen voorzien de klasjuffen regelmatig bewegingstussendoortjes.

We hebben een bewegingsplan van Bodymap. Ook de ouders krijgen hierrond maandelijks een bewegingstip.

Je kleuter is die dag het middelpunt van de belangstelling!

Om de verjaardag van je kleuter op school te vieren, willen wij het volgende suggereren : het is fijn om wafeltjes, koekjes, cake,... te bakken voor de hele klas. Iedereen geniet dan.

Om te trakteren wordt er geen snoep of individuele cadeautjes meegebracht. Geheel vrijblijvend heeft elke klasjuf een lijst met leuke ideetjes.

Verloren voorwerpen

Het is fijn als je op jassen, truien, mutsen, sjaals, handschoenen, brooddozen, gympjes van uw kind de naam noteert of een label kleeft. Dit maakt het voor ons mogelijk verloren voorwerpen via de kleuterjuf terug te bezorgen. Niet gemerkte spulletjes komen terecht in de grote koffer aan het bureau van mevr. Sigrid.  Per trimester worden alle spullen die niet werden opgehaald gegeven aan een goed doel.

Abonnementen

Bij het begin van het schooljaar wordt de kans geboden een abonnement te nemen op de tijdschriften van uitgeverij Averbode. Deze maandelijkse didactische magazines zijn speciaal gericht op de leeftijd van uw kind en kunnen aardig wat animatie bieden om er thuis mee bezig te zijn.  Het abonnement wordt onmiddellijk als jaarabonnement aangevraagd via Gimme. Een aankoop voor het Kerst-, Paas- en vakantieboek wordt ook via Gimme gemeld.

Afwezigheden

Als je kleuter afwezig is wegens ziekte of andere omstandigheden, is een medisch attest of schriftelijke verklaring van de ouders niet noodzakelijk. We appreciëren het als je een seintje geeft aan de school wanneer uw kind niet kan komen. Wij zijn immers begaan met je kleuter en kijken dagelijks uit naar zijn/haar komst.

Vragen?

Voor al je vragen en bedenkingen kan je steeds terecht bij de directie.